Trainer

Chantal Schreuder

Opleidingen

Interne opleiding

Sporten hoort bij mijn leven. Als jong meisje begon ik met turnen, gevolgd door paardrijden, dansen en badminton. Op mijn 16e liep ik tijdens dansles een blessure op aan mijn knie, waardoor ik eigenlijk noodgedwongen in aanraking kwam met fitness. Want ik moest mijn benen trainen zodat die de klappen voor mijn knie op konden vangen. Nadat ik wat jaren later, wéér tijdens dansles, dezelfde blessure opliep, besloot ik uiteindelijk te stoppen met dansen en mij te focussen op wat anders. Ik vond een kleine gym waar ik meerdere dagen per week aan fitness deed en ook een tijdje step-les heb gegeven.

In 2014 ben ik in Zwolle komen wonen en ging ik vrolijk door met fitness. Maar op een gegeven moment gaf het me niet zo veel voldoening meer. Ik wilde altijd een doel hebben met sporten en die miste ik met fitness. Mijn broer stelde gekscherend voor om bikini fitness wedstrijden te gaan doen. Mijn interesse was gewekt en in december 2015 stond ik voor het eerst op het podium. Dit heb ik in totaal 3,5 jaar gedaan. In die 3,5 jaar heb ik super veel geleerd over training en voeding. Na deze periode was ik een beetje zoekende, want ik wilde niet meer 5/6 dagen in de week naar de gym een schema afwerken zonder doel.

In oktober 2020 ben ik bij Active Elements terecht gekomen en begonnen met Small Group training. Dít was wat ik zocht, een combi tussen kracht en conditie. Een tijdje later ben ik ook Yoga erbij gaan doen en dat is een hele fijne combinatie.

Het zal je waarschijnlijk nu niet verbazen dat ik Small Group les geef. In de les vind ik de uitvoering van de oefeningen heel belangrijk, maar is er ook ruimte voor een grap en een grol. Op deze manier hoop ik dat iedereen met een voldaan gevoel naar huis gaat.

Ik geef elke laatste vrijdag van de maand les. Zie ik je dan?!