Lichaam en geest in balans door yoga

Yoga heeft nog vaak het imago stoffig te zijn of zweverig. Terwijl yoga juist heel down to earth is.

Pidgeon pose
Warrior I Front

Wat is yoga

Yoga staat in het westen vooral bekend om zijn yogahoudingen (asana’s). Dit is inderdaad een onderdeel van yoga, maar als je de yogafilosofie bestudeerd is het nog zoveel meer.
We hopen je bij Active Elements het totale pakket waar yoga voor staat mee te geven.

Yoga is een Sanskriet woord wat  “verbinden” of “eenheid” betekent. Je maakt de verbinding tussen lichaam en geest, waardoor er meer balans ontstaat in jezelf en je leven. De yogahoudingen zijn een manier om meer bewust te worden van je lichaam en door deze mindful uit te voeren train je je geest en creëer  je een groter bewustzijn. Yoga is dus altijd een combinatie van bewustwording, yogahoudingen (lichaam) en meditatie (geest).

Yoga is geen religie. Wel zit er een hele levensfilosofie achter, dus je zou het een levensstijl kunnen noemen. In hoeverre je dat doorvoert in je leven is aan jou. Maar het is goed om te beseffen dat iemand die met mededogen kijkt en reageert op de wereld net zozeer yoga aan het beoefenen, is als iemand die twee keer per week yogalessen volgt.

Praktisch toepasbaar

De kracht van yoga is dat het goed toepasbaar is in je dagelijks leven. Dit kan betekenen dat je meer geniet van een wandeling, doordat je bewuster bent van het effect op je lichaam en geest, de paar diepe ademhalingen die je neemt als je bij het koffiezetapparaat staat op werk of de oefeningen die je doet als je 's ochtends opstaat waardoor je net wat lekkerder je dag start.

Zoals je ziet hoef je geen meester te zijn om de effecten van yoga in je leven te ervaren. Door de kleinschalige groepen en de persoonlijke betrokkenheid naar jou, is er meer ruimte om deze praktische kant van yoga te ontdekken.

Veilige omgeving

Bij Active Elements bieden we je een veilige omgeving waar je kan ontspannen en werken aan je fysieke en mentale gezondheid.

Je krijgt in iedere yogales de ruimte om de yogahoudingen aan te passen aan jouw mogelijkheden, want ieder lichaam is uniek!

De yogalessen worden gegeven aan een groep van maximaal 10 personen.

Yoga hands on assist

De effecten van yoga

Er is ondertussen al behoorlijk wat wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van yoga op onze gezondheid. Een paar voordelen van yoga op een rij:

Verlaagt je stress-niveau, door een verminderde aanmaak van cortisol

Verbetert je slaapkwaliteit

Vergroot de mobiliteit van je lichaam

Je immuunsysteem wordt versterkt

Houdt je jong, o.a. door het verminderen van stress, het gezond houden & maken van je wervelkolom.

Geeft energie en een heldere geest

Vergoot het concentratievermogen

"De yoga lessen van Michelle zijn super! De lessen zijn verschillend en er zit een fijne opbouw in. Verschillende elementen komen aan bod wat een fijne afwisseling geeft. Iedereen kan zich zelf zijn. Je hoeft geen pro te zijn! Voor mij een fijne manier om kennis te maken met Yoga."

Linde

Nadi Sudana Pranayama

Vinyasa yoga

Vinyasa yoga, Hatha, Yin of Power yoga. De vormen waarin yoga te beoefenen is zijn eindeloos.

De yogalessen bij Active Elements hebben hun basis in Vinyasa yoga, wat betekent dat bewegingen zich in een logische volgorde opvolgen en verbonden zijn aan de adem.

Het kan zijn dat je de ene les fysiek meer wordt uitgedaagd door houdingen die wat zwaarder zijn en de andere les mentaal meer wordt uitgedaagd door een rustige les die meer tijd neemt voor bepaalde yogahoudingen.

Er wordt altijd gezorgd dat iedereen kan mee doen, dus ook bij de fysieke uitdagendere lessen worden er altijd alternatieven gegeven, zodat jij op jouw eigen niveau mee kan doen.

Rooster

Dag en locatie
Tijdstip
Maandag
Vinyasa yoga
20.15 - 21.15 uur
Dinsdag
Vinyasa yoga
17.45 - 18.45 uur
19.00 - 20.00 uur
Donderdag
Hatha vinyasa yoga
20.00 - 21.00 uur
Vrijdag
Hatha vinyasa yoga
09.00 - 10.00 uur
Zondag
Meditatie (om de week)
11.00 - 12.00 uur

Tarieven

Hoe vaak kom jij trainen?

1x per week
€40,-
Checkmark icon
Prijs per maand
Checkmark icon
All-in abonnement. Kies per week bootcamp, yoga of small group training
Checkmark icon
Maandelijks opzegbaar
Start direct!
2x per week
€55,-
Checkmark icon
Prijs per maand
Checkmark icon
All-in abonnement. Kies per week bootcamp, yoga of small group training
Checkmark icon
Maandelijks opzegbaar
Start direct!
Onbeperkt
€75,-
Checkmark icon
Prijs per maand
Checkmark icon
All-in abonnement. Kies per week bootcamp, yoga of small group training
Checkmark icon
Maandelijks opzegbaar
Start direct!

Meld je vandaag nog aan

Het kan bijna niet anders dan dat je overtuigd bent om aan de slag te gaan!

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Neem contact met ons op!

Hoe ziet een les er uit?

- Een kwartier voor aanvang gaan de deuren open. Wil je wat bespreken, zoals een blessure, zorg dan dat je op tijd aanwezig bent om dit te melden.
- Twee minuten voor het begin van de les ronden we de gaande gesprekken af en gaan in stilte om ons voor te bereiden op de les.
- We beginnen de les met een meditatie van 5 tot 10 minuten.
- 30 tot 40 minuten van de les besteden we aan verschillende yogahoudingen.
- Het gedeelte waar iedereen vaak naar uit kijkt; de eindontspanning. Er zijn dekens en kussens aanwezig, zodat je comfortabel kan liggen.
- Na 5 tot 10 minuten komen we uit de eindontspanning en is er tijd om ervaringen uit te wisselen of in stilte nog even na te genieten van een kopje thee.

Hoe laat moet ik aanwezig zijn?

Minimaal 10 minuten voor de les is de docent aanwezig, voor eventuele vragen/opmerkingen.

Wat moet ik aan tijdens een yoga les?

Jouw yoga outfit moet vooral comfortabel zijn, geen knopen, ritsen of dikke banden. Aansluitende kleding is vaak het prettigste, zo voorkom je dat je blijft hangen of dat je shirt ondersteboven hangt. Zorg dat er geen (grote) sieraden en horloges in de weg zitten. Kom op (schone) blote voeten. Neem een paar sokken mee voor de eerste meditatie en eindontspanning.
Je waardevolle spullen, zoals je telefoon en sieraden, doe je in de kluisjes beneden.

Zit ik aan een contract vast?

We verlengen je abonnement automatisch met een maand, totdat je opzegt. Dit kan met een maand opzegtermijn. Dit gaat in per de eerste van de opvolgende maand.