Lichaam en geest in balans door yoga

Yoga heeft nog vaak het imago stoffig te zijn of zweverig. Terwijl yoga juist heel down to earth is.

Strength and conditioning deadlift
Warrior I Front

Wat is yoga

Yoga staat in het westen vooral bekend om zijn yogahoudingen (asana’s). Dit is inderdaad een onderdeel van yoga, maar als je de yogafilosofie bestudeerd is het nog zoveel meer.
We hopen je bij Active Elements het totale pakket waar yoga voor staat mee te geven.

Yoga is een Sanskriet woord wat  “verbinden” of “eenheid” betekent. Je maakt de verbinding tussen lichaam en geest, waardoor er meer balans ontstaat in jezelf en je leven. De yogahoudingen zijn een manier om meer bewust te worden van je lichaam en door deze mindful uit te voeren train je je geest en creëer  je een groter bewustzijn. Yoga is dus altijd een combinatie van bewustwording, yogahoudingen (lichaam) en meditatie (geest).

Yoga is geen religie. Wel zit er een hele levensfilosofie achter, dus je zou het een levensstijl kunnen noemen. In hoeverre je dat doorvoert in je leven is aan jou. Maar het is goed om te beseffen dat iemand die met mededogen kijkt en reageert op de wereld net zozeer yoga aan het beoefenen, is als iemand die twee keer per week yogalessen volgt.

Praktisch toepasbaar

De kracht van yoga is dat het goed toepasbaar is in je dagelijks leven. Dit kan betekenen dat je meer geniet van een wandeling, doordat je bewuster bent van het effect op je lichaam en geest, de paar diepe ademhalingen die je neemt als je bij het koffiezetapparaat staat op werk of de oefeningen die je doet als je 's ochtends opstaat waardoor je net wat lekkerder je dag start.

Zoals je ziet hoef je geen meester te zijn om de effecten van yoga in je leven te ervaren. Door de kleinschalige groepen en de persoonlijke betrokkenheid naar jou, is er meer ruimte om deze praktische kant van yoga te ontdekken.

Veilige omgeving

Bij Active Elements bieden we je een veilige omgeving waar je kan ontspannen en werken aan je fysieke en mentale gezondheid.

Je krijgt in iedere yogales de ruimte om de yogahoudingen aan te passen aan jouw mogelijkheden, want ieder lichaam is uniek!

De yogalessen worden gegeven aan een groep van maximaal 10 personen.

Yoga hands on assist

De effecten van yoga

Er is ondertussen al behoorlijk wat wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van yoga op onze gezondheid. Een paar voordelen van yoga op een rij:

Verlaagt je stress-niveau, door een verminderde aanmaak van cortisol

Verbetert je slaapkwaliteit

Vergroot de mobiliteit van je lichaam

Je immuunsysteem wordt versterkt

Houdt je jong, o.a. door het verminderen van stress, het gezond houden & maken van je wervelkolom.

Geeft energie en een heldere geest

Vergoot het concentratievermogen

"De yoga lessen van Michelle zijn super! De lessen zijn verschillend en er zit een fijne opbouw in. Verschillende elementen komen aan bod wat een fijne afwisseling geeft. Iedereen kan zich zelf zijn. Je hoeft geen pro te zijn! Voor mij een fijne manier om kennis te maken met Yoga."

Linde

Nadi Sudana Pranayama

Vinyasa yoga

De yogalessen bij Active Elements hebben hun basis in Vinyasa yoga, wat betekent dat bewegingen zich in een logische volgorde opvolgen en verbonden zijn aan de adem.
In de vinyasa yoga ben je veelal in een flow aan het bewegen, wat de les iets intensiever maakt dan de Hatha Vinyasa yoga. De lessen zijn altijd anders, dus je zal nooit precies dezelfde les twee keer volgen. Wel zijn de zonnegroeten (een flow van een aantal houdingen) een veel terugkomend onderdeel in de vinyasa yogalessen.

Hatha vinyasa yoga

De Hatha vinyasa yoga is een zachte yogales, wat niet betekend dat het soms best uitdagend kan voelen. Net als bij de vinyasa yoga is er altijd een logische opbouw van de yogahoudingen en is de adem een essentieel onderdeel van de beoefening. Er is extra aandacht voor de uitlijning van de yogahoudingen, ook ligt het tempo iets lager dan bij de Vinyasa yoga, wat de les ook zeer geschikt maakt voor beginners.

Meditatie

De meditatielessen zijn om de week op zondag. De lessen zijn voor iedereen die graag zijn meditatiepractice wil verdiepen, begeleid wil mediteren of de kracht van ‘het samen met anderen mediteren’ wil ervaren. Het kan ook een heel goed steuntje in de rug zijn om op regelmatige basis te (gaan) mediteren. Elke les is er een ander thema waar we mee werken. Je leert verschillende meditatietechnieken, die worden uitgelegd en geoefend. Je hebt geen ervaring nodig met meditatie om te starten.

Rooster

Volg trainingen in onze mooie yoga studio!

Maandag
(Vinyasa yoga)
Faradaystraat 4D
20.15 - 21.15 uur
Dinsdag
(Vinyasa yoga)
Faradaystraat 4D
19.00 - 20.00 uur
Donderdag
(Hatha vinyasa yoga)
Faradaystraat 4D
20.00 - 21.00 uur
Vrijdag
(Hatha vinyasa yoga)
Faradaystraat 4D
09.00 - 10.00 uur
Zondag
(Meditatie, om de week)
Faradaystraat 4D
10.00 - 11.00 uur

Meld je vandaag nog aan

Het kan bijna niet anders dan dat je overtuigd bent om aan de slag te gaan!

Tarieven

Hoe vaak kom jij trainen?

1x per week
€46,-
Checkmark icon
Prijs per maand
Checkmark icon
All-in abonnement. Kies per week bootcamp, yoga of kracht & conditie training
Checkmark icon
Maandelijks opzegbaar
Start direct!
2x per week
€60,-
Checkmark icon
Prijs per maand
Checkmark icon
All-in abonnement. Kies per week bootcamp, yoga of kracht & conditie training
Checkmark icon
Maandelijks opzegbaar
Start direct!
Onbeperkt
€80,-
Checkmark icon
Prijs per maand
Checkmark icon
All-in abonnement. Kies per week bootcamp, yoga of kracht & conditie training
Checkmark icon
Maandelijks opzegbaar
Start direct!

Heb je nog vragen over onze diensten?

Kijk dan bij onze veelgestelde vragen of neem direct contact met ons op!