Veelgestelde vragen

Werken met de SportBit app

Rooster
Open icon

Voor alle lessen die wij aanbieden, werken we met verschillende roosterweergaves. Wanneer je meerdere lessen volgt, is het handig om alle groeproosters te kunnen zien.

Dit regel je in de app bij 'Rooster & Events' . Daar tik je bovenin op het rooster en selecteer je 'Alle groeproosters'.

Wanneer je specifieke roosters enkel wilt zien, kan je hier dus ook kiezen voor een van de specifieke roosters.

Af- en aanmelden
Open icon

De meest essentiele functie van de app SportBit is het af en aanmelden voor de trainingen.


Wanneer aan- en afmelden?

Alle trainingen kun je je tot 1 uur van te voren aanmelden en tot 4 uur van te voren afmelden zonder daarbij een credit te verliezen. Meld je je korter dan 4 uur van te voren af, dan ben je je credit kwijt.

Je kunt je trainingen 4 weken van te voren inplannen. Wanneer je dus een vast trainingsschema hebt kun je al vooruit plannen, heel handig!

Wachtlijst

Zit de les vol? Dan kun je je inschrijven en kom je op de wachtlijst. Dit staat altijd duidelijk aangegeven bij het aanmelden. Komt er een plekje vrij meer dan 4 uur van te voren, dan schuif je automatisch door. Binnen 4 uur voor de les moet je eerst je plek in de training accepteren, je krijgt hiervan een bericht.
Let op! Het gebeurt regelmatig dat je door schuift naar de les vanuit de wachtlijst

Push notificaties
Open icon

Wanneer wij jou een bericht sturen over de training of een bericht op de community wall plaatsen, krijg je hier een mail van en kan je een push notificatie ontvangen. We raden het ten zeerste aan om deze functie in te schakelen, aangezien je op deze manier altijd tijdig op de hoogte bent van updates. Wees gerust, we zijn ons bewust van het feit dat je waarschijnlijk al genoeg meldingen op je telefoon krijgt, dus zullen het tot het nodige beperken.

Schakel je push notificatie in door in de app in het menu linksboven bij ‘Instellingen’ het schuifje op ' aan' te zetten.

Mijn Profiel
Open icon

De mogelijkheden in Mijn profiel:
Foto
Voeg een leuke profielfoto toe aan je profiel.
Persoonlijke gegevens
Zorg dat je deze compleet hebt ingevuld.
Privacy en toestemming
In de privacyverklaring heb je al toestemming gegeven om beeldmateriaal te maken en publiceren. Voor de volledigheid is het fijn als je hier het vinkje daarom ook aanvinkt. De trainers gaan er vanuit dat je het oké vind om op de foto te staan, aangezien iedereen de voorwaarden en privacyverklaring heeft getekend. Mocht je dit nu toch heel vervelend vinden, geef het dan voor de les aan bij de trainer.
Buddies
Een buddysysteem, waarbij je snel kan zien of degene waar je graag samen mee sport ook aanwezig is. Geef elkaar een duimpje omhoog om te laten weten dat je trots op ze bent. Wanneer je ook aanvinkt dat anderen jou trainingsresultaten kunnen zien (volgende vinkje), kun je deze ook zien van je buddies.
Nieuwsbrief
Deze staat standaard aan, wel zo handig om op te hoogte te blijven van wat er speelt ;)
Via het menu links bovenin kun je bij je profiel informatie komen. Hier staan een aantal belangrijke en leuke opties bij die je kan gebruiken. Klik op ‘Mijn account’ en ga dan naar ‘Mijn profiel’.

Inhaallessen
Open icon

Maak volledig gebruik van je abonnement door inhaallessen.

Voorbeeld: Je hebt een abonnement voor 2 x per week. Helaas kan je maar 1 keer sporten in week 1.
De tweede credit neem je dan mee naar week 2, zodat je 3 keer kan sporten die week. Na week 2 vervalt dan je credit van week 1. Bij een onbeperkt abonnement heb je 6 credits per kalenderweek.

De inhaalles wordt in de nacht van zondag op maandag toegevoegd. Dan weet het systeem natuurlijk pas of je hem over hebt. Je inhaallessen zijn een week geldig.

Familie-account
Open icon

Krijg korting door met je familie te sporten!
Met een familie-account heb je 1 hoofdaccount, waarbij diegene ook voor de andere personen kan aanmelden. Elk sub account kan ook zelfstandig inloggen en aanmelden.
De betaling van de abonnementen/strippenkaarten geschieden via het hoofdaccount.

Elk sub account krijgt 10% korting op een abonnement. Wil je hier gebruik van maken? Stuur dan een e-mail naar info@active-elements.nl met als onderwerp; Familie account.Maak volledig gebruik van je abonnement door inhaallessen.

Vooruit plannen
Open icon

Wil je graag weten waar je aan toe bent of heb je een drukke agenda en wil je je training zo vroeg mogelijk plannen? Dit kan je al 4 weken van te voren doen. Het rooster staat voor 4 weken vast en je aanmelden op elke training die je wilt.
Is de training vol? Zet je zelf op de wachtlijst.

Auto-inschrijven
Open icon

Wanneer je altijd op dezelfde dag(en) wil(t) sporten, kan je gebruik maken van 'Auto-inschrijven'. Dit vind je in de app bij de drie strepen, linksbovenin. Daar ga je naar 'Mijn Account' en dan naar 'Auto-inschrijven'.
Je hoeft dan alleen nog maar de les aan te klikken en je staat er bij.

Wil je je afmelden voor de auto-inschrijving? Dan kan je precies hetzelfde doen. Klik op de les en je auto-inschrijving is er uit.

Vergeet je alleen niet af te melden wanneer je niet kan!

Bootcamp

Voor wie is bootcamp geschikt?
Open icon

Onze bootcamplessen zijn voor alle niveaus toegankelijk, dus zowel beginner als gevorderd sporter kan bij ons terecht. Wij zorgen voor een training en de nodige modificaties, zodat iedereen mee kan doen.

Bootcamp is minder geschikt voor als je een blessure hebt. Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek, zodat we met je mee kunnen kijken naar de meest geschikte les.

Als je zwanger bent en gewend om te sporten, kun je met de bootcamp mee blijven doen. Onze trainers weten allemaal wat jij wel en niet meer kan doen tijdens de zwangerschap. De verplaatsende bootcamps zijn minder geschikt voor tijdens je zwangerschap.

We hebben zowel statische als verplaatsende bootcamp trainingen. Voor de verplaatsende bootcamp is het handig als je wel wat kan hardlopen. Dit is meestal niet langer dan 500m en het tempo passen we aan op de groep.

Hoe laat moet ik aanwezig zijn?
Open icon

De coaches zorgen ervoor dat ze maximaal 5 minuten voor de training aanwezig zijn. Zorg dat je er dan ook bent, zodat de training op tijd kan beginnen.

Waar moet ik heen?
Open icon

De bootcamp vindt plaats in de verschillende parken in Zwolle. Kijk in de SportBit app bij de training die je gaat volgen waar je precies moet zijn.

Wat neem je mee en doe je aan?
Open icon

De bootcamp is buiten en dus veranderd je sportkleding mee met de seizoenen. Wanneer het frisser wordt, zorg dan voor laagjes kleding.

Zorg voor schoenen met een goed profiel, zodat je niet uitglijdt op nat gras.

De meeste mensen vinden het fijn om sporthandschoenen te dragen. Met open vingers in de zomer en warmere handschoenen in de winter.

Verder neem je altijd een flesje water mee, ook in de winter.

Hoe ziet een les eruit?
Open icon

We starten samen met een warming up, waarin we het lichaam voorbereiden op de training. Dit kan bestaan uit dynamische stretches, een spelvorm en een korte work-out.

Het grootste deel van de les, ongeveer 40 minuten ben je bezig met verschillende work-outs. De kern van de les is altijd anders. Op maandag doe je bijvoorbeeld een training waarin je gaat verplaatsen van plek naar plek, waarin we tussendoor stoppen voor een workout. Op donderdag doen we een circuit met verschillende materialen en op zondag doen we bijvoorbeeld spelvormen waarbij je meer samenwerkt met elkaar. Zo heb je altijd een gevarieerde training en wordt het nooit saai.

Hoeveel personen kunnen er meedoen in een les?
Open icon

Bij de bootcamp train je met maximaal 14 sporters in een groep. Zo houden we het persoonlijk en is er oog en tijd voor iedereen in de training.

Kracht & conditie

Voor wie is kracht & conditie training geschikt?
Open icon

De kracht & conditie training is voor iedereen die sterker wil worden en zijn algemene fitheid wil verbeteren. Net zoals in alle lessen, is iedereen welkom en kan je op je eigen niveau meedoen.

Wat neem ik mee en doe ik aan?
Open icon

Voor deze les heb je alleen een flesje water nodig en eventueel een handdoek.

Verder neem je schone binnenschoenen mee, voor de krachtoefeningen is het het beste om schoenen met een platte zool te dragen (dus geen hardloopschoenen).

Waar moet ik heen?
Open icon

De kracht & conditie vindt plaats in onze sportstudio, deze is gelegen op de Marslanden; Faradaystraat 4D in Zwolle. Je herkent ons pand door de groene gevelplaten met Active Elements.

Wanneer je binnenkomt, kan je in de hal je schoenen uit doen en je jas ophangen. Rechts in de hal is de deur naar onze chill ruimte en de sportstudio. Hier staan ook kluisjes om je waardevolle spullen in op te bergen.

Let op! Beperkte parkeerplekken beschikbaar bij ons pand, dus als het lukt; kom op de fiets.

Wanneer moet ik aanwezig zijn?
Open icon

De coaches zorgen ervoor dat ze minimaal 5 minuten voor de training aanwezig zijn. Zorg dat je er dan ook bent, zodat de training op tijd kan beginnen.

Hoe ziet een les eruit?
Open icon

In deze les werk op individuele basis aan je kracht, gecombineerd met conditie.

De training bestaat uit vaste elementen:
De warming up, gevolgd door twee krachtoefeningen en daarna de Workout Of the Day.
De WOD is het conditionele stuk, waarbij je gebruik maakt van verschillende materialen om je hartslag te verhogen. Aan het einde sluiten we af met een cooling down.

We werken met functionele bewegingen. Dat wil zeggen, dat ze toepasbaar zijn in het dagelijks leven of dat ze een andere beweging ondersteunen.

De kracht & conditie training is een les waarbij er in een vaste cyclus gewerkt wordt, waardoor je goed je resultaten kan inzien.

De krachtoefeningen zijn verdeeld in 4 fases:
In fase 1 doe je van alle krachtoefeningen 3 sets van 12 herhalingen.
De volgende fase doe je van alle krachtoefeningen 4 sets van 8 herhalingen.
In de derde fase doe je 5 sets van 5 herhalingen en in de vierde fase doen we een 1 RM (1 herhaling zo zwaar mogelijk) test. Hierdoor kan je elke 4 maanden goed zien hoeveel je vooruit bent gegaan en waar je nog aan kan werken. De belangrijkste bewegingen hiervoor zijn de back squat, deadlift, bench press en shoulder press.

Het maakt niet uit in welke fase je instroomt.

Hoeveel personen kunnen er meedoen in een les?
Open icon

Bij de kracht & conditie werk je in een groep van maximaal 8 deelnemers, op individuele basis, aan kracht, gecombineerd met conditie.

HIIT

Voor wie is HIIT geschikt?
Open icon

De HIIT is voor iedereen die zijn conditie wil verbeteren en fitter wil worden.

Net zoals in alle lessen, is iedereen welkom en kan je op je eigen niveau meedoen.

Wat neem ik mee en doe ik aan?
Open icon

Voor de HIIT heb je alleen een flesje water nodig en eventueel een handdoek.

Zorg voor een sportoutfit die snel droogt, want zweten ga je zeker.

Verder neem je schone binnenschoenen mee en schoenen waar je op kan hardlopen.

Waar moet ik heen?
Open icon

De HIIT vindt plaats in onze sportstudio, deze is gelegen op de Marslanden; Faradaystraat 4D in Zwolle.
Je herkent ons pand door de groene gevelplaten met Active Elements.

Wanneer je binnenkomt, kan je in de hal je schoenen uit doen en je jas ophangen. Rechts in de hal is de deur naar onze chill ruimte en de sportstudio. Hier staan ook kluisjes om je waardevolle spullen in op te bergen.

Let op! Beperkte parkeerplekken beschikbaar bij ons pand, dus als het lukt; kom op de fiets.

Wanneer moet ik aanwezig zijn?
Open icon

De coaches zorgen ervoor dat ze minimaal 5 minuten voor de training aanwezig zijn. Zorg dat je er dan ook bent, zodat de training op tijd kan beginnen.

Hoe ziet een les eruit?
Open icon

HIIT staat voor High Intensity Interval Training. Dat betekent dat we intensief bewegen afwisselen met rust. Zo zorgen we voor verschillende piekmomenten, waardoor je conditie enorm verbetert!

Bij de HIIT wordt er regelmatig gebruik gemaakt van free weights, oftewel kettlebells, dumbells, elastieken, enzovoorts.

Hoeveel personen kunnen er meedoen in een les?
Open icon

De HIIT is met maximaal 8 sporters in een les, zo kunnen we jouw veiligheid goed waarborgen.

Yoga

Voor wie is yoga geschikt?
Open icon

De yogalessen zijn voor alle niveaus toegankelijk. Dus zowel als beginner als gevorderde yogi kan je bij ons terecht. Het maakt dus niet uit hoe lening of stijf je bent, hoe oud of hoe jong, man of vrouw.

Heb je een blessure, gezondheidsklachten of ben je zwanger? Geef het dan voor de les aan bij de trainer, zodat deze kan aangeven hoe je de oefeningen kan aanpassen en je veilig kan bewegen. Twijfel je? Je kan altijd een gratis en vrijblijvend gesprek plannen, zodat we al je vragen kunnen beantwoorden en je kunnen helpen de juiste les te kiezen.

We hebben op dit moment 2 verschillende yogalessen op het rooster. We raden je aan om met de hatha vinyasa te starten als je net begint met yoga en de yoga technieklessen te volgen die elke maand worden aangeboden. Ook als je een blessure hebt of zwanger bent past de hatha vinyasa waarschijnlijk beter. De vinyasa lessen zijn net wat uitdagender en daar ligt het tempo wat hoger, dus perfect als je net wat meer uitdaging wil.

Hoe bereid ik me voor op de yogales (denk aan kleding, eten, drinken)?
Open icon

Alle materialen zijn aanwezig, denk aan matten, blokken, kussens, dekens, anti-slip matten, oogkussentjes. Zorg dat je na de les je plek weer schoon achterlaat. Dus voor de yoga hoef je alleen jezelf mee te nemen.

Tijdens de les heb je geen water nodig en dit kan zelfs het effect van de yogahoudingen tegenwerken. Na de les drinken we een kopje kruidenthee.

Jouw yoga outfit moet vooral comfortabel zijn, geen knopen, ritsen of dikke banden. Aansluitende kleding is vaak het prettigste, zo voorkom je dat je blijft hangen of dat je shirt ondersteboven hangt. Zorg dat er geen (grote) sieraden en horloges in de weg zitten. Kom op (schone) blote voeten. Neem een paar sokken mee voor de eerste meditatie en eindontspanning.

Je mobiele telefoon laat je thuis of uitgeschakeld in een kluisje. Dit is even een momentje voor jou, er is al genoeg afleiding zonder je telefoon.

Zorg dat je schoon, fris en zonder (lichaams)luchtjes of parfum naar de les komt, zodat we allemaal schone lucht kunnen inademen.

Yoga op een volle maag is allesbehalve prettig. Zorg dat je minstens 2 uur van tevoren hebt gegeten.

De les is voor alle niveaus, vergelijk jezelf dus ook niet met je buurman of vrouw. Het is jouw les, jouw lichaam, luister er goed naar.

Soms komt het voor dat je emotioneel wordt tijdens of na de les, dat mag er zijn. Praat er over met je docent of iemand anders die je vertrouwt.

Waar moet ik heen?
Open icon

Onze yogastudio is gelegen op de Marslanden; Faradaystraat 4D in Zwolle. Je herkent ons pand door de groene gevelplaten met Active Elements.

Let op! Beperkte parkeerplekken beschikbaar bij ons pand, dus als het lukt; kom op de fiets.

Wanneer je binnenkomt, kan je in de hal je schoenen uit doen en je jas ophangen. Rechts in de hal is de deur naar onze chill ruimte en de sportstudio. Hier staan ook kluisjes om je waardevolle spullen in op te bergen. Neem zo min mogelijk spullen mee de yogastudio in. In de chill ruimte kun je nog even een praatje maken met medesporters of trainers. Na de les sluiten we hier af voor een kopje thee of water.

Zorg dat je ongeveer 5 tot 10 minuten voor de les aanwezig bent en vind je weg dan via de hal door de deur naar boven, waar de yogastudio is. Verzamel je kussens, dekens enz. en neem plaats op 1 van de matten. Heb je hulp nodig om te bepalen wat je nodig hebt? Onze leden en trainer helpen je graag op weg.

Na de les sluiten we in stilte af, maak je je mat schoon en ruim je je spullen weer netjes op. In de chill ruimte is er tijd om ervaringen te delen of bij te kletsen.

Wanneer moet ik aanwezig zijn?
Open icon

Zorg dat je op tijd aanwezig bent, al omgekleed in je yoga outfit. Zeker tien minuten voor de les is de docent aanwezig, voor eventuele vragen/opmerkingen. Helemaal als het je eerste keer is, is het fijn om wat eerder aanwezig te zijn. Wanneer je klaar bent, kan je in de yogastudio gaan zitten of liggen. Kom vast tot je zelf of doe alvast wat ademoefeningen/yogahoudingen. Probeer zo min mogelijk te praten in de yogastudio, zodat iedereen de kans krijgt zich voor te bereiden op de les.

De deur naar de yogastudio draaien we op slot, zodra we gaan beginnen. Deze gaat niet meer open voor mensen die te laat komen. Op deze manier zorgen we voor rust en veiligheid in de les.

Hoe ziet een les eruit?
Open icon

Tien minuten voor aanvang gaan de deuren open. Wil je wat bespreken, zoals een blessure, zorg dan dat je op tijd aanwezig bent om dit te melden.

We beginnen de les met een meditatie van 5 tot 10 minuten.
30 tot 40 minuten van de les besteden we aan verschillende yogahoudingen.

Het gedeelte waar iedereen vaak naar uit kijkt; de eindontspanning (in sanskriet Savasana genoemd). Er zijn dekens en kussens aanwezig, zodat je comfortabel kan liggen.

Na 5 tot 10 minuten komen we uit de eindontspanning en zorg je alles weer schoon en netjes achterlaat.

In de chill ruimte is er tijd om ervaringen uit te wisselen of in stilte nog even na te genieten van een kopje thee.

Hoeveel personen kunnen er meedoen in een les?
Open icon

De yoga is met maximaal 10 personen in een les. Zo hebben we alle aandacht voor jou en is er tijd voor persoonlijke aanwijzingen.

Algemeen

Zit ik aan een contract vast?
Open icon

Wij werken met een maandelijkse contracten. Je hebt dan een maand opzegtermijn, maar wij werken niet met half jaar of jaar contracten.

We willen namelijk dat je komt sporten, omdat je het leuk vindt. Niet omdat je nog een abonnement hebt lopen.

Hoe lang is mijn product geldig?
Open icon

We hebben verschillende producten en daar gelden andere regels voor.

Abonnementen

Abonnementen zijn altijd per maand en hebben een maand opzegtermijn. De opzegging geldt dan vanaf de 1e van de opvolgende volledige maand.

Strippenkaarten

Wanneer je een losse strippenkaart koopt, is deze 3 maanden geldig.

Heb je ook een abonnement? Dan is de strippenkaart onbeperkt geldig.

Proeflessen

De 3 proeflessen zijn een 4 maanden geldig.

Evenementen en speciale trainingen

Voor evenementen en speciale trainingen kunnen afwijkende regels gelden. Dit kan je inzien bij de aankoop van het product en als je bij je actieve producten kijkt in de app. (Dit vind je in de shop bij 'Actieve producten' )

Nog meer vragen?

Staat je vraag niet tussen de veelgestelde vragen? Neem dan contact met ons op.