YOGA

Vinyasa poweryoga en Slow Vinyasa, yoga voor elk niveau

"Uit vrijwel iedere les neem ik wel weer iets mee naar huis wat ik later weer gebruik in mijn privéleven. (....) Een uur ontspanning door inspanning met een klein gezellig clubje mensen in een vooral ook veilige omgeving."

Ellis

Krachtig in zacht bewegen

De yogalessen in Zwolle zijn dynamische lessen, waarin de bewegingen elkaar in een flow opvolgen. We maken de bewegingen zacht, door ze met aandacht uit te voeren. In de yogales is er altijd ruimte om een houding aan te passen, dus luister naar je lichaam en respecteer jouw grens.

De adem is van wezenlijk belang binnen yoga, het is een belangrijk instrument die o.a. het ritme van onze bewegingen aangeeft.

Vinyasa yoga is een vorm van yoga, waarbij er op een logische weg naar een doel toegewerkt wordt. De flow van bewegingen zorgt er voor dat we warm worden, onze spieren sterker maken en verlengen.

Kom ervaren hoe krachtig deze zachte manier van bewegen kan zijn.

Fysiek en mentaal

Bij Active Elements vinden we een persoonlijke benadering belangrijk. We willen dat jij je veilig voelt en dat wij als trainer jouw veiligheid kunnen waarborgen. Daarom hebben wij bij de yoga in Zwolle, maximaal 6 personen per les.

Door de kleinschaligheid is er meer aandacht voor persoonlijke aanwijzingen, waardoor je sneller progressie zult maken.

Je kan op ieder gewenst moment instromen. Het hele jaar door zijn er lessen, dus ook in de zomervakantie.

Yoga heeft nog vaak het imago stoffig te zijn of zweverig. Terwijl yoga juist heel down to earth is. Je bent fysiek bezig en wordt mentaal regelmatig uitgedaagd. Je wordt geconfronteerd met je gedachten en waar soms het lichaam niet doet wat jij wil.
Wanneer je begint met yoga kan dit best even lastig zijn, maar stapje voor stapje zie je fysieke verbetering en leer je om te gaan met ongemakken.

Bij Active Elements is yoga meer dan een paar houdingen op de mat of je dubbel vouwen. Wanneer je wil, kan je yoga ook meenemen in je dagelijkse leven en brengt het nog meer dan een krachtiger en leniger lichaam.

Is yoga wat voor jou?

Yoga is voor iedereen*, maar de voordelen die de meeste mensen ervaren van deze dynamische vorm van yoga zijn:

- Verlaagt stress
- Geeft een energiek gevoel
- Vergroot het concentratievermogen
- Maakt bewuster van lichaam en geest
- Zorgt voor meer flexibiliteit
- Maakt je sterker
- Leert hoe je kan ontspannen


* Wanneer je onder behandeling bent van een arts, overleg dan altijd eerst of yoga past binnen jouw traject.


De les

Een kwartier voor aanvang gaan de deuren open. Wil je wat bespreken, zoals een blessure, zorg dan dat je op tijd aanwezig bent om dit te melden.

Twee minuten voor het begin van de les ronden we de gaande gesprekken af en gaan in stilte om ons voor te bereiden op de les.

We beginnen de les met een meditatie van 5 tot 10 minuten.

50 tot 60 minuten van de les besteden we aan verschillende yogahoudingen.

Het gedeelte waar iedereen vaak naar uit kijkt; de eindontspanning. Er zijn dekens en kussens aanwezig, zodat je comfortabel kan liggen.

Na 5 tot 10 minuten komen we uit de eindontspanning en is er tijd om ervaringen uit te wisselen of in stilte nog even na te genieten van een kopje thee.

We sluiten de les af, tot volgende week!

Tips voor je eerste les? Check onze FAQ

Locatie & Tijden

Marconistraat 15A

Dinsdag
19.30 - 20.45 uur
Donderdag
20.00 - 21.15 uur
10.00 - 11.15 uur
Alle abonnementen zijn per maand opzegbaar

Meld je aan